Het wordt adieu, want hier op aarde is het niet gelukt om samen ons leven te delen en met elkaar te praten. Zeker, je bent mijn vader, maar het woord ‘papa’ is de afgelopen 35 jaren niet meer over mijn lippen gekomen. Wat is er veel gebeurd of eigenlijk wat is er weinig tussen ons gebeurd. Ik zocht jou niet op en jij mij niet. Misschien heb je er wel over gedacht of naar verlangd en misschien heb je het geprobeerd. Ik heb het alleen nooit gemerkt. 

 

Definitieve scheiding

Hoe treurig om te zeggen wellicht, maar gemist heb ik je niet. Hoe dat voor jou geweest moet zijn, weet ik uiteraard niet. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik je onbewust toch niet heb gemist, maar heb ik mij gewoon voor die gevoelens afgesloten, bang om gekwetst te worden. Toch brengt jouw dood een definitieve scheiding met zich en is hier op aarde geen gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Het is desondanks goed zo. 

 

Herkansing

Het is goed omdat jouw geliefden getuigen van jouw geloof in Jezus de Heer en je burgerschap van het koninkrijk der hemelen. Daar heb jij de Heer ontmoet en daar zullen wij elkaar ontmoeten. Niet langer gehinderd door de zonde, maar bevrijd door genade. Wat wij hier op aarde niet met elkaar konden verzoenen, zal strak s geheeld en hersteld worden. Het is ongetwijfeld nooit de bedoeling geweest dat tussen ons zo’n scheidsmuur zou ontstaan, maar wat doet dat er nu nog toe? We krijgen een volmaakte herkansing en die moeten wij dan maar benutten. 

 

Adieu, dat wil zeggen: tot God, of wel tot dat wij God ontmoeten. 

 

Schrijf u in voor Vrije-Interpretaties.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.